Parkrozen & Wilde rozen


 In deze groep worden rozen met deels zeer uiteenlopende groeikracht en groeivorm samengevat. De meeste parkrozen zijn heesterrozen met het karakter van wilde rozen, die niet klimmen, maar struiken vormen. De meeste soorten zijn éénmaal bloeiend met soms een late nabloei. Wilde rozen zijn uit zaad opgekweekte rozen. Toegepast worden beide groepen in het openbaar groen; als windvanger of als haag en in de tuin; als solitaire struik, in kleine groepen of als haagbeplanting.

Loading...

Product is aan de winkelwagen toegevoegd

Canina

Kleine, enkele, zacht geurende, roze bloemen met witgele meeldraden. Oranjerode bottels in de herfst. Bossige, opgaande en overhangende groei.

info

F.J. Grootendorst

De kleine, gevulde, anjerachtige, gekartelde bloemen bloeien in trossen, zijn helder karmijnrood en verblauwen tijdens het verbloeien. De doornige plant groeit opgaand en zeer dicht. Ideale plant voor een lage haag.

info

Glauca

De enkele, kleine bloemen bloeien in trossen, zijn rozerood met een wit oog rond de roomgele meeldraden. De struik groeit krachtig, opgaand en heeft weinig doorns. Vol oranjerode bottels in de herfst.

info

Hugonis

De kleine, komvormige, enkele bloemen zijn heldergeel en bloeien 'snoerachtig' op het tweejarige hout. Zeer rijk- en vroeg bloeiend. De struik groeit krachtig, breed en met sierlijke, boogvormig overhangende takken. In de nazomer bedekt met kleine bottels. Komt alleenstaand het beste tot zijn recht.

info

Marguerite Hilling

De middelgrote, losjes halfgevulde bloemen zijn roze met een lichter roze centrum en bloeien in trossen. Brede en opgaande, bossige groei. Een zeer mooie parkroos geschikt als solitair of in groepen. Eenmaal zeer rijkbloeiend met een zwakke nabloei. Zeer gezond en winterhard!

info

Moyesii

De kleine, enkele bloemen zijn diep bloedrood met gele meeldraden. Brede, sierlijke groei met veel doorns. Rijkbloeiend in de vroege zomer. In de nazomer vol oranjerode bottels.

info

moyesii Geranium

De kleine, enkele bloemen zijn geraniumrood met gele meeldraden. Krachtige, brede, sierlijke groei. Rijkbloeiend in de vroege zomer. In de nazomer vol flesvormige, oranjerode bottels.

info

Multiflora

De plant groeit krachtig, dicht vertakt met boogvormig overhangende takken. De zuiver witte bloemen zijn zeer klein, enkel en bloeien in zeer grote, piramideachtige trossen. Kleine, kogelvormige, rode herfstbottels.

info

Nevada

De grote, komvormige, halfgevulde bloemen zijn crèmewit met gele meeldraden. De groei is krachtig, sierlijk en breed. Zeer fraaie, vroeg- en zeer rijkbloeiende heesterroos. De hoofdbloei is in mei/juni, later steeds weer nabloeiend, maar steeds minder rijk.

info

Omeiensis Pteracantha

Deze roos valt op door de tot 3 cm brede rode doorns. De bloemen zijn zuiverwit, klein en enkel (vier bloemblaadjes). De struik groeit bossig, opgaand en breed. Kleine, rode bottels in de herfst. Komt alleenstaand het beste tot zijn recht.

info

Pink Grootendorst

De kleine, gevulde, anjerachtige bloemen bloeien in trossen, zijn zuiver roze en lang houdbaar. De groei is opgaand, zeer dicht en uiterst gezond. Ideaal voor lage hagen en in borders. Herbloeiend!

info

Rubiginosa

De kleine, enkele bloemen zijn helderroze met goudgele meeldraden. De doornige struik groeit krachtig en opgaand tot boogvormig overhangend. Oranjerode bottels in de herfst. Zeer geschikt als haag. Opvallend vanwege het naar appels geurende blad!

info

Rugosa Alba

Witbloeiende vorm van "Rosa Rugosa".

info

Rugosa Rubra

Violetrood bloeiende vorm van "Rosa Rugosa".

info
 

White Grootendorst

De kleine, gevulde, anjerachtige bloemen bloeien in trossen, zijn wit en lang houdbaar. De groei is opgaand, zeer dicht en uiterst gezond. Ideaal voor lage hagen en in borders. Herbloeiend!

info