Parkrozen


 Parkrozen zijn heesterrozen met het karakter van wilde rozen, die meestal maar éénmaal bloeien. Ze worden toegepast in het openbaar groen; als windvanger of haag en in de tuin; als solitaire struik, in kleine groepen of als haagbeplanting.

Loading...

Product is aan de winkelwagen toegevoegd

F.J. Grootendorst

De kleine, gevulde, anjerachtige, gekartelde bloemen bloeien in trossen, zijn helder karmijnrood en verblauwen tijdens het verbloeien. De doornige plant groeit opgaand en zeer dicht. Ideale plant voor een lage haag.

info

Hugonis

De kleine, komvormige, enkele bloemen zijn heldergeel en bloeien 'snoerachtig' op het tweejarige hout. Zeer rijk- en vroeg bloeiend. De struik groeit krachtig, breed en met sierlijke, boogvormig overhangende takken. In de nazomer bedekt met kleine bottels. Komt alleenstaand het beste tot zijn recht.

info

Marguerite Hilling

De middelgrote, losjes halfgevulde bloemen zijn roze met een lichter roze centrum en bloeien in trossen. Brede en opgaande, bossige groei. Een zeer mooie parkroos geschikt als solitair of in groepen. Eenmaal zeer rijkbloeiend met een zwakke nabloei. Zeer gezond en winterhard!

info

Moyesii

De kleine, enkele bloemen zijn diep bloedrood met gele meeldraden. Brede, sierlijke groei met veel doorns. Rijkbloeiend in de vroege zomer. In de nazomer vol oranjerode bottels.

info

moyesii Geranium

De kleine, enkele bloemen zijn geraniumrood met gele meeldraden. Krachtige, brede, sierlijke groei. Rijkbloeiend in de vroege zomer. In de nazomer vol flesvormige, oranjerode bottels.

info

Nevada

De grote, komvormige, halfgevulde bloemen zijn crèmewit met gele meeldraden. De groei is krachtig, sierlijk en breed. Zeer fraaie, vroeg- en zeer rijkbloeiende heesterroos. De hoofdbloei is in mei/juni, later steeds weer nabloeiend, maar steeds minder rijk.

info

Omeiensis Pteracantha

Deze roos valt op door de tot 3 cm brede rode doorns. De bloemen zijn zuiverwit, klein en enkel (vier bloemblaadjes). De struik groeit bossig, opgaand en breed. Kleine, rode bottels in de herfst. Komt alleenstaand het beste tot zijn recht.

info

Pink Grootendorst

De kleine, gevulde, anjerachtige bloemen bloeien in trossen, zijn zuiver roze en lang houdbaar. De groei is opgaand, zeer dicht en uiterst gezond. Ideaal voor lage hagen en in borders. Herbloeiend!

info
 

White Grootendorst

De kleine, gevulde, anjerachtige bloemen bloeien in trossen, zijn wit en lang houdbaar. De groei is opgaand, zeer dicht en uiterst gezond. Ideaal voor lage hagen en in borders. Herbloeiend!

info