Overige bodembedekkende rozen


 Bodembekkende rozen zijn afkomstig uit de meest uiteenlopende rozengroepen (miniatuurrozen, floribundarozen, park- en heesterrozen). Kenmerkend is hun vermogen om op grond van de kruipende, platte tot boogvormig overhangende groeiwijze en goede gezondheid, in een zeer korte tijd, zonder veel onderhoud, grote oppervlaktes te bedekken. Met hun takken vormen ze een enorme bladmassa, die de groei van onkruid onderdrukt. In de zomer vormen ze een zee van bloemen. Bovendien leveren zij een belangrijke bijdrage aan de natuur: de bloemen dienen als voedingsbron voor nuttige insecten en de rozenbottels als wintervoedsel voor de vogels. Kortom: bodembedekkende rozen combineren het nuttige met het aangename. Om de bodembedekkers te ordenen, onderscheiden wij de volgende groeitypen: 1) kruipend, met platliggende takken 2) laagblijvend, bossig groeiend 3) hoog, opgaand tot overhangend groeiend

Loading...

Product is aan de winkelwagen toegevoegd
 

Aspirin Rose

De grote, gevulde, theehybride-achtige, witte bloemen bloeien in grote trossen. Brede, bossige groei met stevige takken. Rijk- en doorbloeiend.

info

Crystal Fairy

De kleine, dicht gevulde, rozetvormige bloemen zijn wit en bloeien in trossen. Laagblijvende, brede, deels overhangende groei. Zeer rijk- en tot in de herfst bloeiende witte “The Fairy”.

info
 

Escimo

De kleine, enkel gevulde, zuiverwitte bloemen bloeien in trossen. De groei is breed, bossig en gezond. Winterhard. Mooie harmonieus groeiende, rijk- en tot in de herfst doorbloeiende bodembedekker. Ideaal voor beplanting van grotere perken.

info

Fairy Dance

De bloedrode bloemen zijn klein, goed gevuld, rozetvormig en bloeien in grote trossen. De struik groeit deels opgaand, deels met overhangende takken en vormt een gesloten bedekking op ca. 40 cm hoogte. Zeer rijk- en doorbloeiende bodembedekker!

info
 

Heidetraum

De kleine, halfgevulde bloemen zijn karmozijnroze en bloeien in grote trossen. Gebogen, overhangende en zeer gezonde groeiwijze. Laat, maar zeer rijk- en doorbloeiend.

info

Kent

Kleine, halfgevulde bloemen in trossen, zuiver wit met geel centrum. Zeer brede, bossige groei met overhangende takken. Gezond, donkergroen blad. Zeer rijk- en doorbloeiend.

info
 

Knirps

De kleine, sterk gevulde bloemen zijn krachtig roze van kleur en bloeien in trossen. Goed vertakkende plant met sterk glanzend blad en een kruipende, laagblijvende groei. Robuuste, zeer rijk- en doorbloeiende bodembedekker, ideaal voor kleine tuinen, kuipen en potten.

info
 

Larissa

Kleine, sterk gevulde, roze bloemen met nostalgische bloemvorm in kleine trossen. Zeer gezond. Mooie, rijk- en doorbloeiende trosroos, ideaal voor vakbeplanting, ook geschikt als bodembedekker!

info

Marondo

De middelgrote, halfgevulde, regenbestendige, rode bloemen bloeien in kleine trossen. De groei is breed en bossig. Gezond, glanzend donkergroen blad. Mooie, rijk- en doorbloeiende, bodembedekkende roos.

info
 

Mirato

De middelgrote, licht gevulde bloemen zijn fel roze en bloeien in grote groepen. Schoon verbloeiend. Soepele, brede en boogvormige groei. Zeer rijkbloeiende en tot de vorst doorbloeiende bodembedekker.

info
 

Palmengarten Frankfurt

De middelgrote, gevulde, komvormige bloemen hebben een krachtig roze kleur en bloeien in trossen aan de uiteinden van de takken. De groei is weelderig, deels opgaand, deels met gebogen, liggende takken. Frisgroen, glanzend blad. Zeer robuust. Rijk- en doorbloeiend!

info
 

Schneeflocke

De middelgrote, halfgevulde bloemen zijn helder wit en bloeien in grote trossen. Brede, bossige en zeer gezonde groei. Zeer rijk- en doorbloeiende bodembedekkende roos.

info

Sea Foam

De kleine tot middelgrote, sterk gevulde bloemen bloeien zeer talrijk in grote trossen en zijn zuiverwit, tijdens het ontluiken in het midden zachtroze. De struik groeit krachtig, deels opgaand, deels met overhangende takken en vormt een gesloten bedekking. Rijk- en doorbloeiend!

info

Sommerwind

De halfgevulde, middelgrote, komvormige bloemen met een helder zuiverroze kleur bloeien in losse trossen. Robuuste, goed vertakkende struik met een bossig groei. Zeer rijk- en tot de vorst doorbloeiende "grootbloemige The Fairy"!

info

Swany

De kleine tot middelgrote, sterk gevulde, rozetvormige bloemen bloeien zeer talrijk in grote trossen en zijn zuiverwit, tijdens het ontluiken in het midden zachtroze. De struik groeit krachtig, deels opgaand, deels met overhangende takken en vormt een gesloten bedekking op ca. 50 cm hoogte. Rijk- en doorbloeiend!

info

The Fairy

De kleine, dicht gevulde, rozetvormige bloemen zijn helder roze, verbloeien naar zachtroze en bloeien zeer talrijk in grote trossen. Laagblijvende, brede, deels overhangende groei. Zeer robuust. Zeer rijk- en tot in de herfst doorbloeiend.

info

The Fairy Rood

Kleine tot middelgrote, halfgevulde, rode bloemen in trossen. Laagblijvende, brede, deels overhangende groei. Zeer rijk- en tot in de herfst bloeiende rode “The Fairy”.

info

Yellow Fairy

De kleine, goed gevulde bloemen bloeien in trossen, zijn citroen- tot heldergeel en bij het ontluiken lichtjes bedekt met rood. De plant groeit breed, bossig en blijft laag. Zeer rijk- en doorbloeiend.

info